2016. május 2.

Ephesus

hát igen, Törökországban már március elején tavasz volt, pólós szandálos tavasz 







ez az ókori könyvtár eleje





Álljon itt egy csomó kép Ephesus-ról máskülönben csupa nyávogás lenne ez a blog mert gyönyörű volt, de tényleg, nekem ez annyira tetszett, hogy azóta el akarok menni az összes ókori romhoz. Csak estére lett egy kicsi napsütés, így nem volt annyira fotogén, de az egész mindenség márvány, így talán mégsem olyan rossz,nem? Ephesus volt az ókori világ harmadik legnagyobb városa egy ideig, 300ezren laktak itt, és volt kikötője is. (de oda már nem lehet elmenni).
Amúgy a török távolsági közlekedés nevetséges, kezdve azzal, hogy semmiféle információ nincs az interneten, de még az se, hogy létezik-e busz (ez is kérdés). Információt kérni iszonyú nehéz, mert kb senki nem tud angolul, mindegyik dolgozó csak a saját társasága járatait ismeri, így ha Bordumból el akarok menni Ephesus-ba, ami amúgyis csak egy rom, akkor elég komplikált bármiféle tájékoztatást kapni, anélkül, hogy az ember tippel, hova kéne utaznia. Mi először elmentünk Sökébe távolsági busszal, aztán innen ilyen helyi kis mikróbusz borzalmakkal Kusadasiba, aztán volt még egy busz, ez nem emlékszem már hova vitt, majd itt a kereszteződés közepén kirakott a busz, átfutottunk valami négysávos úton, és felugrottunk az Ephesus-ba menő zsúfolt kisbuszra.

4 megjegyzés:

  1. Klassz fotók, tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! Megkockáztatom, hogy nekem csak így kép alapján jobban tetszik, mint a Forum Romanum.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *mint a Forum Romanum élőben

      Törlés
    2. de amúgy tul.képpen tényleg jobb, mert valahogy egyértelműbb hol az utca meg a könyvtár meg a piac,mit tudom én, ja, és a legfontosabb! nincs olyan iszonyúan rettenetes tömeg :D
      (és nekem meg az jutott eszembe,hogy ez jobb mint a petrai romok, pedig sztem azok sokkal hájpoltabbak, mint ez)

      Törlés