2012. október 22.



Nos attól tartok, igazak a pletykák, amik Skandináviáról az emberek fejében élnek, a férfiak tényleg sokan pofátlanul szépek, ezen a ponton talán már nem is a helyeske szó a megfelelő,hanem az, hogy egyszerűen szép, de nem csak hogy szép, szépen öltözött! (Igen, kedves magyar fiúk, watch and learn, a hülye kihajtott cipőnyelveitekkel és csillogós fülbevalóitókkal) Jó, jó, azért egyedinek nem tudom, mennyire lehet nevezni a skandináv divatot, legalábbis a férfiakét nem, ennyi szexi, steppelt kabátos szépingecskés ficsúrral nem tudom mikor találkoztam utoljára, mert hogy tényleg szinte mindenkinek vagy ilyen Barbour csodája van, vagy Fjallraven, tudjátok, a rókás márka, ami ezeket a híres, hírhedt kanken hátizsákokat gyártja. (Ami igazából azt kell mondjam, hogy tetszik egyébként, bár népszerűségét nem kifejezetten értem.)
A másik pletyka ami attól tartok, hogy igaz, hogy tényleg hideg van, vagy ha hideg annyira fogcsikorgatóan talán nem is, de szél az igen, ha csak nem az ember behúzza fülét, farkát valami kis sikátorba, hogy a megfagyás veszélye nélkül elővehesse a térképet, vagy éppen a sapkát, ha már itt tartunk, sapka nélkül itt csak a koravén tinédzserek bírják ki akik már most szexinek képzelik magukat. Ezek után világos persze, hogy miért hordanak akkora kabátokat, és miért van tele a h&m gigavastag pulóverekkel, hát mert ha nem veszed fel befagy a segged, legalábbis a magyar, nem csak jelenlegi langyoskás, de az átlagos októberi időjáráshoz képest is, és a vastag sál is azt hiszem új megvilágításba helyeződött, figyelembe véve, hogy ha az ember úgy is dönt, hogy ő keménylegény és nem vesz sapkát, és kesztyűt, sál akkor is kell, akkora kell, ez nem az pillanat, amikor isteni Hermes selyemsálakkal illegetheti magát a boldog skandináv középosztály, kérem szépen. Ja és az emberek nagy része bakancsot hord, nem értem.
Az is igaz, hogy Skandinávia drága, de nem annyira drága. Úgy értem, világos, hogy az ember igyekszik mindenből a legolcsóbb alternatívát választani, ez mindenhol így van persze, de nem fogom az idegeimet feleslegesen borzolni azzal, hogy igen, ténlyeg kb 400-ért vettem magamnak a kioszkban egy ásványvizet, mondjuk persze még örülhetek ha csak annyi volt, és hogy egy önkiszolgáló étteremben majd 3000 forint egy lazac valami körettel, a hamburger is annyi egyébként, de most mit tegyen az ember lánya? Amúgy én rosszabbra számítottam, ez nyilván nevetségesen hangzik, de az élelmiszer kb másfélszer annyi mint nálunk, egy 72 órás jegy az meg annyi mint nálunk egy diákbérlet ami meg szinte megegyezik a heti bérlettel, a napijegyre meg már nem is emlékszem. A metró számomra érthetetlen, állandóan rossz irányba szálltam fel, de nincsenek idegesítő hajléktalanok, sem tömeg, mindig le lehet ülni, nagy eséllyel sármos férfiak mellé.
Néha az volt a benyomásom, hogy az emberek sokkal lazábbak, és nem csak arról beszélek, hogy nem zavarja őket, ha koszos a bakancsuk, vagy ha a fülhallgatójuk összeborzolja a hajukat, hanem mintha sokkal jobban békében lennének magukkal, azt vennék fel, amit akarnak, igazán azt, és nem akarnának annyira megfelelni a hülye trendeknek, hanem helye van a saját ízlésnek, egyediségnek. Túl szőke cicamicák persze ott is vannak, kivéve, hogy ők Hollistert hordanak, nem különböző Bershka leopárdmintás csodákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése