2012. július 30.

Lipcse, és túl sok kép

Lipcse nagyon szép szerintem, sokkal konvencionálisabb mint Berlin, bár persze Berlin sok sok mindenben más mint az összes többi hely amit idáig Németországban láttam, kevesebb a hipszter/jupi és hasonló stílusú emberek, akiknek divatja hozzánk gondolom még nem jutott el... És amúgy kicsit Budapestre emlékeztet, ami nem tudom, hogy mennyire szeretnivaló tulajdonság egy városban, mindenesetre engem megnyugtat.
Ez a csoda a képen kevéssé tömör gyönyör, a szocialista művészet csúcsa NSZK  időkből, a székházukból. Az épületetek kivülröl elfelejtettem lefotózni, Runde ecke, nézzétek meg itt, innen indult a tüntetés, ami a fal lebontásához vezetett.




















A Zeneakadémia






szociális lakások
Ajtó a 12. századból
Thomas kirche, ahol Bach is volt karmester vagy mi, igen-igen, már megint ferde, és béna szögből fotózott kép.
Festmény, ami jobban néz ki fotón mint a valóságban, bocs.
A rendkívül megalomán Napóleon denkmál, ami a legnagyobb emlékmű Európában, és ugyan a képen nem kifejezetten látható, de van rajta egy erkély vagy inkább terasz is ahova fel lehet menni, mint valami kilátótoronyba, bár én ezt nem tettem meg, mert elkezdett zuhogni az eső. (lásd:fehér ég) Amúgy 91 méter magas.
Best of semmi, na jó, nem, de ott vagyok a képen amúgy, lássátok feleim.
A csodarózsaszín Nikolai kirche. 
Egyébként most jöttem rá, hogy csomó mindent elfelejtettem lefotózni, mint mondjuk a giga vonatállomást, vagy a városházát, ami eléggé hasonlít egy templomra, vagy az egyetemet, no meg persze a halat amit ebédeltem. 
valami régi vásárcsarnok, egy luxushotel mellett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése