2011. július 23.

a sok izgalom után azért elmondom azt is, hogy az Észtországba vivő kompok inkább egy Titanicra hasonlítanak, mint egy kompra a balatoni élményeimre alapozva. vannak játékgépek,dohányzókabin, hűsölő puccos kávézó, és mindenféle csillogós kabin. egészen sok az emelet és a fedélzet,kellemes a szellő, és a hippibbek a földön ülnek, mert ülőhely az nemigen van. van viszont sok sok gyömbér jégkockával, sármőr viking ifjoncok, napfény, és nevetségesen hosszú sorban állás. 25 fokban a meleg rekord riadó csak a 45fokos Szegedről jövőnek nevetséges, és mindenki a hőgutára készül.
a szobatársam pedig egy 43(!!) éves erasmus diák, olyan haja van mint régen anyámnak, és úgy töri az angolt, hogy nem értem, hogy lett belőle tolmács. Észtország egyébként félelmetesen hasonlít Magyarországra, majdhogynem olcsó, még így is, hogy nekik is jurójuk van.annyi kaját adnak 7euróért!(:D) mindenki beszél oroszul, és az emberek fele tényleg oroszul beszél, a házak pedig egyszer rettenetesen szovjetek, a sarkon túl pedig mint egy finn halászfalu, egészen édes. a villamos az út közepén áll meg, és akkor a tömeg elkezd futni utána, a kocsik, minthogy senki nem tudja mi van,dudálnak, és fékeznek mint az őrült, nem értem az egészet.
norvég mintás pulcsi nélkül esélytelen, hogy távozzak innen.

9 megjegyzés:

  1. egyébként mit csinálsz Észtországban? mármint, ha nem tolakodó kérdés. tanulmányút, vagy ,,csak úgy"? (oké, hülye kérdés, maga az utazás lehet cél - mindegy, érthető.)

    VálaszTörlés
  2. kreatív írás kurzust veszek, mert kreatívnak képzelem magam a szabadidőmben.

    VálaszTörlés
  3. (remélem érzékeled az iróniát..!)

    VálaszTörlés
  4. :D :D

    a kreatív írás jó, olyat én is szeretnék.

    VálaszTörlés
  5. amúgy indul az eltén ilyen minor!, (ha már úgy is oda jársz(:D)

    VálaszTörlés
  6. ó, tudom... de nem is jelentkeztem rá idén, egyrészt mert nem volt nagyon széles körű a tájékoztatás, másrészt meg meghagyom a spanyol/portugálra... meg amúgy is öreg vagyok már én ilyenekhez. :P

    VálaszTörlés
  7. öreg?
    mégsem annak hittelek aki vagy.:D

    VálaszTörlés
  8. semmi semmi. csak a finom szarkazmusomat nem közvetítette az éter. akarommondani internet.
    (:D)

    VálaszTörlés