2015. január 12.

HP


Nem, nem a számítógép, hanem a Harry Potter Stúdiók!

Igazából még október elején voltam, csak sosem jutottam oda, hogy posztoljam is a képeket, pedig azt hiszem, hogy ez volt az egyik legkedvencebb londoni kalandom. Odajutni nagyon egyszerű, Euston állomásról megy vonat is, inkább ezt haszáljátok, az Overground csigalassú.


Ez a bejárat, ez akkor készült amikor kijöttem, egyébként nagyon hosszú sor volt.


Ahogy belép a látogató, rögtön a nagyterembe jut (a legelső képen van a kivilágított bejárat), azt hiszem ez volt a kedvenc részem. A terem valójában kiábrándítóan kicsi (ahogy az összes többi részlet is), és annyira nem is értem, hogy mi ez a terem, ha a terem jeleneteket elvileg Oxfordban vették fel? Viszont imádom a kiállított jelmezeket és díszleteket, és az étkészletek! És hogy minden olyan réginek látszik!










Harry Potter hálószobája! Itt vagy  5 percig kellett sorba állni, hogy megcsináljam ezt a két képet, de megérte, mert annyira kicsik és cukik ezek az ágyak. Eredetileg 12 évesekre méretezték, (mivel ennyi idősek voltak a szereplők amikor elkezdték forgatni a filmeket) de aztán ezeket használták végig.




A Griffendél ház klubhelyisége, az idegenvezető (a magnón) külön kitér arra, hogy milyen részletesen megtervezték a díszleteket, és tényleg, gyümölcsök vannak a tálban és megfelelően kopott a kanapé és a bársonypárna.



Ez Weasly-ék második háza (vagyis díszlete, az első leég a film szerint), és itt is, részletek! A mozgó vasaló és horgolótű!




Piton terme, imádtam a kiállított üvegeket, amikben mindenféle "tetemek" meg állati részek vannak. Az egyik legjobb rész az egész kiállításban a jelmezek szerintem,  bár ezekről nem csináltam sok fotót. 

2 megjegyzés:

  1. klassz képek, fantasztikus élmény lehetett! :) remélem, hogy egyszer nekem lesz lehetőségem ellátogatni ide. képek alapján nekem is Piton terme jön be a legjobban, átadja igazi Harry Potter hangulatot áraszt. :D

    VálaszTörlés