2017. május 19.

most egy kicsit cinikus leszek

vakarhatod a fejed Jancsi

Már megint mi történik itt? Ez lesz a szálljatok ki a méhemből mozgalom második epizódja? Ennyi gyereket akar a kormány? Én is annyi mindent akarok kisapám, egyenlő bánásmódot, meg jó fizetést (amiből felnevelem a gyerekem) meg csokit is, nem csak nőnapon.

Másrészt meg, mindenki hülyének néz, hogy minek jöttem vissza Magyarországra. nem valami olyan helyzetet kéne teremteni, hogy a már élő emberek ne akarjanak elmenni? 

Harmadrészt pár, pár hete olvastam ezt a You can't touch my hair című könyvet, csomó érdekes gondolat van benne a rasszizmusról meg a nőiségről amikkel én még nem olyan sokat találkoztam, és egyre csak azon gondolkodom, hogy magyarra miért nincsenek lefordítva az ilyen könyvek? Se a Girlboss, se a Yes, please, és főleg nem a Lean in (jó, ezutóbbit nem olvastam végig még, de ez a legintelligensebb meg elméletibb)*, van ehelyett ez a borzasztó Fogadd el magad, ami olyan gügyögő stílusban próbálja rávenni az olvasót, hogy fogadja el magát, mintha az összes olvasóról feltételezné, hogy teljesen buta, az önbizalomhiány természetes, és mintha csöpögne az egész könyvből csöpögne, hogy a magyarság egy kishitű nemzet, nincs mit tenni. 
Szóval nem tudom, lehet hogy csak véletlen, de nem vagyok benne egész biztos.**

*amúgy tudom, hogy van még egy csomó hasonló könyv,  de ezek mintha mindenhol ott lennének
**bezzek az összes Danielle Steel meg Marian Keyes olvasható magyarul


2 megjegyzés:

  1. A Lean In magyarul is megjelent, "Dobd be magad" címen! A többi persze nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj de jó, köszi! én szerző alapján keresten bookline-on, de nem találtam meg, lehet h figyelmetlen voltam.

      Törlés