2016. november 6.

26

Ma vagyok 26, és ez most önmagában is elég sokkoló, ugyanis tudom, hogy már évek óta erről nyafogok, hogy öreg vagyok * de most úgy érzem, hogy tényleg. Mármint nem öreg, hanem a 26 az már olyan felnőtt, nem? Jaj, borzasztó dolog ez. Amúgy több 40 körül bloggert** is olvasok, szóval biztos vagyok benne, hogy van élet 20 30 után is, de az ember csak aggódik, nem?

Mindenesetre valamit tennem kell, hogy újra szerethessem a szülinapom ahelyett hogy a ráncaimon nyavalygok. Valaki süssön nekem tortákat.


Másrészt meg facebookon ma reggel ez jött szembe, és valahogy úgy kiakadtam:


Mármint pont tudtam, hogy ez a lány terhes, de egy ilyen poszt úgy tárgyiasítja a gyereket, nem? És mi az, hogy "új gyermek" Van régi is?*** Meg majd amikor a gyerek 10 év múlva megcsinálja a saját profilját, akkor elretten, hogy anno mit poszolt az anyja? én azért legalább megpróbálnám védeni a gyerekem privát szféráját.





*bár még mindig több karika van a szemem alatt, mint ránc, szóval legalább ez
**amúgy a mai tinédzserek írnak még ilyen egóblogokat? vagy ez már csak a vénasszonyok  felnőttek műfaja?
***tudom, tudom, biztos a new born fordítása, de akkor meg ki az a lökött, aki így fordítja le?

7 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapooot! :)
    De szeretnék 26 lenni, oh mein Gott! :D Engem a 27 készített ki anno valamiért, 28 körül meg ősz hajat találtam, attól is végem volt. :D

    Ez az új gyermekes izé borzasztó kiakasztó, szerintem is tárgyiasítja, nézd ez az új "eredményem", ügyes vagyok, dicsérj meg stb.

    VálaszTörlés
  2. Picit megkésve, de boldog szülinapot! :)
    Ez a gyerek dolog meg mindenképp fura. Az én 'kedvencem' amikor még nincs is letisztítva a gyerek rendesen, de már lőnek róla képet és azt publikálják.

    Annunciata, ha ettől jobban érzed magad, akkor nekem már 1-2 éve vannak ősz hajszálaim. (pedig csak 20 vagyok :| )

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot!:)
    Teljesen megértelek, 23-24 éves korom óta öregnek érzem magam, most lettem 28, és ez az életkor főleg az elért eredmények hiánya miatt sokkoló. (Bárcsak 1-2 ősz hajszálam lenne, de a csodálatos genetika miatt már 4-5 éve őszülök, most már lassan el kell kezdenem festeni a hajam.)
    Ezt az életeseményt meg simán lefordíthatták volna normálisan is, már egy "baba született" (és ha mindenképp meg akarja osztani, az adatok) is sokkal jobb lett volna.

    VálaszTörlés
  4. ó, hát nagyon boldog szülinapot! nagyon sok boldogságot! <3
    engem egyébként már a 20. szülinapom is sokkolt (haha, hol van az már, tejóég:)
    utoljára a 29. születésnapomon busongtam, a 30. óta viszont valami megváltozott. (nyilván én.) 38 múltam és egyre kevésbé érzem vénnek magam, igazából sokkal jobban élvezem és szeretem az életet most. nekem vsz. kellettek ehhez huszonéves korom gyötrődései (meg kicsit jobb önismeret). szóval nem lesz ez rossz, meglátod! :)

    VálaszTörlés
  5. ó, ezt most látom...boldog szülinapot! Te is novemberi vagy :)))

    Emlékszem a helyre (egyetem menzája) ahol a ma 42 éves barátnőmmel keseregtünk azon, hogy te jóóóóó ég, ő 22 én meg 21 lettem. Érthetetlen :) Amúgy nem, persze hogy érthető, ráadásul a 26 már olyan életkor, ahol már bizonyos dolgokat le "kellett" rakni az asztalra. Én pl. mindig az elhelyezkedésen görcsöltem magam halálra, utólag persze kiderült, h tök feleslegesen.

    35-nél kezdődik a hanyatlás. Addig még van időd!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tamko, tudtam én, akkor még van 8 hónapon és kezdődik... :D

      Törlés
  6. sok boldogságot!

    VálaszTörlés