2011. július 8.

Novruz,

Azerbajdzsán olyan,hogy nincsenek sávok az úton és az embereknek nincs semmiféle biztonságérzetre való törekvésük, össze-vissza száguldoznak a ladáikkal meg moszkvicsaikkal, és gondolkodás nélkül átsétálnak a "3sávos" úton a 90 éves nagymamával, mindenhol falak vannak pedig nincs mögötte semmi (csak házak,amikben nem túl gazdag emberek élnek, nyilván) a dohányzó a reptéren egy oszlopból áll amire ki van téve egy cigi jel és az egész reptér füstöl.
A csapból is koffein folyik olyan erős a teájuk ezért nem alszanak valami sokat, de nem is partiznak, a diszkó este 7-kor kezdődik és kb 10-ig tart, senki nem iszik gyakorlatilag csak a külföldiek (amúgy Bakuban csak 4 magyar él, a nagykövetséggel együtt, és cserediák is nagyon kevés van) A lányok és a fiúk távolságtartóak egymással, és nincs egyenlőség a nemek közt, a férfiak megsértődnek ha nem ülsz le a metrón amikor átadják a helyet, és ki van zárva hogy lányként vizet öntsek egy fiú poharába(:D), de női dj van a diszkóban.
Mindenki ért törökül meg oroszul, rettentően próbálják utolérni Európát, legalábbis nekem ez az érzésem, de a hagyományaik még mindig hihetetlenül fontosak, volt bemutató arról,hogy meg egy azeri esküvő...hm.
Túra amúgy nem volt, mert Baku akkora,hogy 6 óra mire kigyalogolsz belőle,és állandóan olyan érzésed van hogy már vége a városnak és az autópályán vagy közben nem, csak egy óra az út bárhova. Ja és előfordulhat, hogy a taxiról leesik a taxi jel,és elkezd visszafelé tolatni a tényleges autópálya közepén, hogy a sofőr vissza tegye a jelet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése